Romanii pe podium la Bourgas Sailing Week

In perioada 5-8.05.2016, la Burgas (BUL) a avut loc prestigiosul concurs de yachting Bourgas Sailing Week, la clasele Optimist, 420, FINN, LASER si 470.Burgas 1Vremea rece, vantul schimbator si ploaia au facut ca dupa primele 2 zile de concurs sa se desfasoare numai 3 curse. In ultimele 2 zile, vremea s-a ameliorat, vantul crescand pana la 14-16 noduri, astfel ca la cele 6 curse desfasurate sportivii au avut conditii ideale de navigatie.
La clasa Laser, Romania a fost reprezentata de patru sportivi: Andrei Zitti (Electrica Bucuresti) si Florin Olteanu (Sportul Studentesc) la Laser STANDARD; Razvan Pislaru (Electrica Bucuresti) si Valentin Radulescu (Sportul Studentesc) la LASER RADIAL. Sportivii au fost asistati pe apa de Radu Zitti, presedintele Asociatiei de clasa si vicepresedintele FRY. De asemenea, din partea Romaniei au participat in calitate de oficiali de cursa, Cosmin Andronic si Dan Mitici.
La finalul curselor, sportivii nostri au ocupat locurile 3 (Pislaru) si 6 (Radulescu) la clasa Laser RADIAL , respectiv locurile 4 (Zitti) si 6 (Olteanu) la clasa Laser STANDARD.
Competitia a fost un test deosebit de util pentru sportivii romani, care, aflati la inceput de sezon, se pregatesc pentru urmatoarele teste programate pe Marea Neagra : Trofeul Tomis, Cupa Dobrogei, Europa Cup si Campionatul National de Laser.

Premiere Burgas 2016

Clasament Laser RAD : http://www.bourgassailingweek.org/en/events/international-regatta-port-bourgas-2016-bourgas-sailing-week/results/laser-radial

Clasament Laser STD : http://www.bourgassailingweek.org/en/events/international-regatta-port-bourgas-2016-bourgas-sailing-week/results/laser-standard