Ne pregatim de Europa Cup 2017

Asociatia de clasa Laser din Romania (RLCA) a primit din partea forului European EurILCA dreptul de a organiza si in acest an prestigioasa competitie internationala de yachting Laser Europa Cup. Co-organizator va fi clubul nautic Sailing Academy. Evenimentul se va desfasura la Eforie Nord pe mare, in perioada 22-25.06.2017 si va fi gazduit la fel ca anul trecut de Marina Eforie. De asemenea, concurentii romani care vor concura la categoria Laser Standard vor lupta pentru titlul de campion national pe anul 2017, punctajele fiecaruia fiind extrase din clasamentul general Europa Cup la categoria respectiva.

Competitia ajunsa la a 4-a editie la noi in tara, va fi cea mai importanta din sud-estul Europei, fiind una din cele 10 care fac parte din seria Europa Cup Trophy 2017. Datorita acestui fapt (limitarea numarului de concursuri la 10 si uniformizarea acestora din punct de vedere al importantei incepand cu 2017), ne asteptam la un numar record de participanti din cel putin 6 tari. Anul trecut s-au inscris 30 sportivi din Estonia, Moldova, Serbia, Grecia, Bulgaria si Romania. Pana in acest moment s-au inscris 30 sportivi din Italia, Bulgaria, Serbia, Ukraina si Romania. Pentru acest an estimam participarea a cel putin 50 sportivi. Fiecare concurent va primi la finalul competitiei puncte care vor conta pentru clasamentul general Europa Cup Trophy 2017. Inscrierile online se pot face pe mini site-ul EurILCA dedicat competitiei http://eurilca.eu/event/application_form.php?id=93 pana pe data de 19.06.2017. Termenul limita de inscriere este 22.06.2017 ora 10.00. Taxa de participare este de 30 EUR sau 130 lei.

Concursul este destinat ambarcatiunilor cu vele din clasa olimpica Laser, care vor fi impartite in 3 categorii constructive: Standard, Radial si 4.7, diferite prin suprafata velei. De asemenea, la alcatuirea clasamentelor finale vor exista mai multe subcategorii grupate pe varste si sex. La concurs pot participa competitori de toate varstele, care sunt membri ai asociatiilor de clasa nationale, singura conditie de varsta a unui participant fiind ca acesta sa aiba cel putin 12 ani impliniti la data concursului.

Organizarea concursului va fi facuta in cel mai mic detaliu conform instructiunilor de cursa standard primite de la EurILCA, fiecare eveniment fiind supervizat de catre un observator delegat de forul European. De asemenea, un Juriu International alcatuit din 5 membri va fi prezent in zona de concurs, asigurand respectarea regulilor de catre concurenti. Si in acest an, renumitul ofiter de cursa principal Bojan Gale din SLO va asigura marcarea traseului si startul curselor. Vor fi 8 curse programate care se vor desfasura pe parcursul a 4 zile (de joi pana duminica inclusiv), in intervalul 11.00-15.00 zilnic. Secretariatul de cursa va fi amplasat pe latura dinspre Nord a Marinei Eforie, in apropiere de locul de lansare la apa a ambarcatiunilor. Conform protocolului de desfasurare, dupa terminarea ultimei curse, zilnic, vor avea loc activitati recreative programate pe mal, (festivitati, barbecue, petrecerea sportivilor), la acestea fiind invitati toti sportivii, oficialii de cursa, suporterii si desigur sponsorii. Festivitatea de premiere va avea loc in data de 25.06 ora 17.00.

Gazda, Marina Eforie este prima marina privata construita in Romania la standarde europene. Accesul in marina se face dinspre plaja de langa hotelul Belona, iar zona de concurs va fi una foarte accesibila, fiind amplasata la doar cateva sute de metri de plaja, tocmai pentru a facilita o vizibilitate sporita chiar si pentru spectatorii de pe mal. Vor fi disponibile la cerere ambarcatiuni destinate suporterilor care doresc sa urmareasca competitia pe apa.

Toti sportivii vor primi la inscrierea in concurs obiecte personalizate cu numele sponsorilor: tricouri cu numele si grafica competitiei, sepci si alte obiecte personalizate pe care sponsorii nostri le pot darui sau cere pt a fi inscriptionate- in caz ca se doreste acest lucru.

In paralel cu Europa Cup, in aceeasi locatie se va mai organiza o competitie destinata copiilor

Nu in ultimul rand, se cuvin a fi mentionati principalii sponsori care prin generozitatea lor au facut posibila desfasurarea evenimentului: Sailing Academy, Sterycicle, Deutek, Digi TV, Carrefour, Marina Eforie.

VA ASTEPTAM CU DRAG LA EUROPA CUP 2017 !

Echipa RLCA

EFORIE NORD – ROMANIA
22-25.06.2017