LASER EUROPA CUP UNGARIA 2014

Laser Europa Cup Ungaria 2014 s-a desfasurat intre 19-21 septembrie pe lacul Balaton. Evenimentul a fost sponsorizat de Merkantil Bank si gazduit de Yacht Club Balaton, club recent modernizat pentru gazduirea campionatului european de laser 4.7 -2013. Au participat 31 Lasere 4.7 , 34 Lasere RAD si 8 Lasere STD din Ungaria, Austria, Cehia, Germania, Slovacia, Romania, Irlanda si Serbia. Romania a avut 3 reprezentanti: Andrei Olteanu si Razvan Pislaru la categoria Laser RAD, Florin Olteanu la Laser STD. In ciuda eforturilor comitetului de cursa, din cele 8 curse programate nu s-au putut desfasura decat 5, din cauza vantului slab si instabil 4-6 noduri.

La Laser STD, locul I a fost ocupat de Timm Schöning (GER), urmat de Jöbstl Gregor (AUT) si de Ambrózy Péter (HUN). La Laser Radial fete, prima a fost Érdi Mária (HUN), a doua Ruigrok Erica (IRL) iar pe trei s-a clasat Hirschler Rebeka (HUN). La Radial baieti, victoria a revenit lui Vadnai Jonatán (HUN), urmat de Meliš Patrik (SVK) si de Domonkos Dávid (HUN). La Laser 4.7, prima la fete a fost Kecskésová Michaela (SVK), a doua Kalmár Kata (HUN) iar a treia Korchmáros Sára (HUN).

Primul loc la Laser 4.7 baieti a revenit lui Argay Balázs (HUN), urmat de Oláh Gergő (HUN) si de Németh Domonkos (HUN). Florin Olteanu s-a clasat pe 7 la Laser STD, iar la Laser RAD, Razvan Pislaru si Andrei Olteanu au ocupat locurile 22 si respectiv 29, toti avand evolutii fluctuante.

Rezultate finale: http://www.byc.hu/en/system/files/laser_ec_HUN_final%20results.pdf